Blokhut 2.0

De nieuwbouw komt op dezelfde geliefde locatie en zal niet enkel een stuk ruimer, maar ook heel wat functioneler worden. Het nieuwe gebouw zal in fasen opgetrokken worden zodat de scoutsgroep steeds de lokalen kunnen blijven gebruiken.
De Blokhut krijgt een enorme upgrade met deze nieuwbouw, die werd uitgetekend door The Creative Company.

Ontwerp_nieuwbouw

Het ontwerp werd voorbereid op basis van de input van de gemeente en de groep zelf. Tevens werd er uiteraard gekeken naar de voorwaarden en de voorschriften van de overheid.

Het ontwerp is eenvoudig en zorgt tegelijk voor de nodige extra voorzieningen:

  • Aangezien we voor de stabiliteit toch moeten graven zal er een kelder komen. Die zorgt voor voldoende af te sluiten opslagruimte.
  • Daarboven is een grote ruimte met 4 individuele geĂ¯soleerde lokalen en 1 grote koer met garagepoorten. Op die manier is er een overdekte speelruimte die polyvalent kan gebruikt worden.
  • Daarnaast worden de verschillende ecologische functies ingetekend zoals een wadi voor opvang van regenwater, ruimte voor fietsen, etc. Er worden ook 4 parkeerplaatsen voorzien voor leveringen en minder mobiele leden.

Het ontwerp blijft voldoen aan de basisvoorwaarden die ook reeds aan de buurt werden toegelicht in een infovergadering. We kiezen dus voor de vervanging van de huidige Blokhut rekening houdend met de RUP- voorschriften inzake formaat en omgeving. Er is geen uitbreiding van de functies zoals overnachting of andere activiteiten dan de scoutsvergaderingen en activiteiten die daarbij horen.